Postjakta

 

POSTJAKTA – NYSATSING PÅ TRADISJONSRIK AKTIVITET

Det blir rekordtidlig start på 2021-sesongen!

3. januar kl. 1200 blir det første kartet publisert. Det kan jaktes på 20 poster i søndre del av Sarpsborgmarka, og dette kartet blir gratis gjennom hele året.


Sarpsborg orienteringslag har arrangert turorientering i 51 år, og fra 2021 relanseres denne aktiviteten som Postjakta Sarpsborg. Dette er et samarbeidsprosjekt mellom Varteig orienteringslag, Trøsken idrettslag og Sarpsborg orienteringslag.

Stolpejakten har slått alle deltagerrekorder dette året, og nå følges suksessen opp med Postjakta.

Postjakta og Stolpejakten vil samarbeide om tilbudet neste sesong. Stolpejakten vil først og fremst konsentrere seg om de bebygde områdene, mens Postjakta vil henvende seg mer til bebyggelsens randsoner og skogsområder.


I populære TV-programmer som 71 grader nord og Monsen i villmarka er en viktig del av konseptet å finne fram i ukjent terreng. I en tid der det meste av organiserte aktiviteter har stengt døra, har flere enn tidligere funnet veien ut i naturen for utøving av virusfrie aktiviteter.

Kombinasjonen mellom å finne fram og være ute i naturen, er akkurat det Postjakta dreier seg om.

 

Vi ønsker at det skal bli gøy å finne fram, og vil gjennom sesongen tilby både arrangementer og aktiviteter med fokus på å mestre kart og kompass.

 

Det nye konseptet innebærer bl.a. elektronisk stempling med QR-koder, digitale kart til bruk i app eller til utskrift og turmål med gradert vanskelighetsgrad.

 

20 poster med ulik vanskelighetsgrad er klare i søndre del av Sarpsborgmarka. Det blir en rundtur som i store trekk vil følge Bryggestien og Kulturstien. Glengshølen vil være et naturlig start- og målsted.

Premier til alle barn og unge som finner minimum fire poster før kl. 1400 denne søndagen.

 

Mange av postene kan nås i direkte tilknytning til, eller veldig nær Kulturstien, som både er merket og skiltet i terrenget. Med det håper vi at de som er usikre på navigering kan oppleve større trygghet. Vi synes det er fint å vise flere mennesker det store sti-tilbudet som finnes utenom lysløypa. Målet er at flere skal oppleve mestring ved å finne fram i ukjent terreng, uansett alder eller fysisk form.  

Turmålene vil følge samme system som Stolpejakten ved å angi vanskelighetsgrad. Det er fire fargekoder der grønt er lettest og de svarte er mest krevende. De grønne målene skal være tilgjengelig for rullestol og barnevogn.

 

Vi planlegger for at det kan jaktes på opptil 200 poster i kommende sesong, fordelt på flere kart i ulike deler av kommunen.

Som i tidligere sesonger vil det framover også bli muligheter for å sikre seg merker i ulike valører ut i fra hvor mange poster man finner.

 

Vi har tro på at mange vil oppleve Postjakta som en meningsfull og morsom aktivitet!


Infoark om Postjakta her!     Postjakta
turorientering.no/sarpsborg


Levert av IdrettenOnline