Postjakta

Velkommen til sesongen 2022

13. februar 2022: Sesongåpning

Vi publiserer et gratiskart med 20 poster i Sarpsborgmarka med utgangpunkt fra SOLhytta.

Kartet kan lastes ned her

Vi feirer sesongåpningen med åpen SOLhytta søndag 13. februar kl 11-15. Gratis servering og premie til alle barn som finner minst fire poster før kl. 15.

Vi ønsker alle hjertelig velkomne til en ny turorienteringssesong!


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

8. mai: To nye kart publisert!

  1. Grønn tur Grålum - gratiskart med 10 poster i gater med lite trafikk, samt ved Grålumskolene. Alle postene er tilgjengelig med barnevogn, rullestol og sykkel.
  2. Bekkhus - betalingskart (kr. 75,-) med 25 poster i åsen nord for Bekkhus (nordvest for Tunevannet). Postene har ulik vanskelighetsgrad. Hvis du ikke ønsker å besøke de mest krevende, vil det likevel bli en fin runde med litt mindre vanskelige poster. Fine utgangspunkt for dette kartet er Bekkhus eller Stenbekk.


Vi starter opp vårsesongen søndag 21. mars 😀
Vårsesongen starter med tre nye kart:
1. Grønn tur Lande - gratiskart med 10 poster mellom Landeparken og SOLhytta. Grønn tur betyr at alle postene er tilgjengelig med barnevogn, rullestol og sykkel. Postene er enkle å finne, og krever ingen store orienteringskunnskaper.
2. Landemyra - gratiskart med 10 poster med utgangspunkt fra SOLhytta. De fleste postene er enkle, og noen krever litt kjennskap til kart.
3. Kalnes-Visterskogen - betalingskart (kr. 75,-) med 25 poster. Det er ulik vanskelighetsgrad, men stort sett enkle poster.
Alle postene på disse kartene er tilgjengelig hele 2021.
Postene fra 3. januar i østre del av Sarpsborgmarka vil også være tilgjengelig gjennom hele 2021.

Grunnet smittesituasjonen kan vi dessverre ikke ha et åpningsarrangement som vi først hadde tenkt.
Vi vil sterkt oppfordre alle som har anledning til å laste ned kartene på turorientering.no/sarpsborg. Dette gjelder både de to gratiskartene, og betalingskartet. Disse vil bli tilgjengelige søndag 21. mars kl. 10.
Vi har forståelse for at denne løsningen ikke passer for alle, og derfor vil vi henge opp to postkasser ved inngangen til lysløypa ved SOLhytta. Der vil dere finne de to gratiskartene "Lande" og Landemyra". KARTENE VIL IKKE VÆRE TILGJENGELIGE FØR SØNDAG 21. MARS KL. 10. Dette gjelder både papirkartene og på nett.
Alle postene vil være tilgjengelig hele dette året, så vi vil oppfordre alle om å vurdere hvilket tidspunkt kartene blir hentet på for å unngå sammenstimlinger.
Hvis vi får tillatelse fra kommunen, vil vi selge betalingskartet "Kalnes-Visterskogen" utenfor SOLhytta. Dette er imidlertid ikke avklart ennå.
Vi vil komme tilbake med mer informasjon om hvordan vi kan få til kartsalget. Men igjen - bruk turorientering.no/sarpsborg hvis du har anledning til det.
Uansett så blir det 45 helt nye poster å jakte på fra søndag 21. mars kl. 10! Vi ønsker alle en riktig god tur, og husk smittevernreglene!POSTJAKTA – NYSATSING PÅ TRADISJONSRIK AKTIVITET

Det ble rekordtidlig start på 2021-sesongen!

3. januar kl. 1200 ble det første kartet publisert. Det kan jaktes på 20 poster i søndre del av Sarpsborgmarka, og dette kartet blir gratis gjennom hele året.


Sarpsborg orienteringslag har arrangert turorientering i 51 år, og fra 2021 relanseres denne aktiviteten som Postjakta Sarpsborg. Dette er et samarbeidsprosjekt mellom Varteig orienteringslag, Trøsken idrettslag og Sarpsborg orienteringslag.

Stolpejakten har slått alle deltagerrekorder dette året, og nå følges suksessen opp med Postjakta.

Postjakta og Stolpejakten vil samarbeide om tilbudet neste sesong. Stolpejakten vil først og fremst konsentrere seg om de bebygde områdene, mens Postjakta vil henvende seg mer til bebyggelsens randsoner og skogsområder.


I populære TV-programmer som 71 grader nord og Monsen i villmarka er en viktig del av konseptet å finne fram i ukjent terreng. I en tid der det meste av organiserte aktiviteter har stengt døra, har flere enn tidligere funnet veien ut i naturen for utøving av virusfrie aktiviteter.

Kombinasjonen mellom å finne fram og være ute i naturen, er akkurat det Postjakta dreier seg om.

 

Vi ønsker at det skal bli gøy å finne fram, og vil gjennom sesongen tilby både arrangementer og aktiviteter med fokus på å mestre kart og kompass.

Det nye konseptet innebærer bl.a. elektronisk stempling med QR-koder, digitale kart til bruk i app eller til utskrift og turmål med gradert vanskelighetsgrad.

Turmålene vil følge samme system som Stolpejakten ved å angi vanskelighetsgrad. Det er fire fargekoder der grønt er lettest og de svarte er mest krevende. De grønne målene skal være tilgjengelig for rullestol og barnevogn.

Vi planlegger for at det kan jaktes på opptil 200 poster i kommende sesong, fordelt på flere kart i ulike deler av kommunen.

Som i tidligere sesonger vil det framover også bli muligheter for å sikre seg merker i ulike valører ut i fra hvor mange poster man finner.

Vi har tro på at mange vil oppleve Postjakta som en meningsfull og morsom aktivitet!

Infoark om Postjakta her!

Infoark om karttegn her!     Postjakta
turorientering.no